A hit kegyelem. a család áldás. a gyermek jövő A családpasztoráció az Egyház anyai és tanító törődése a családdal, az élettel, a házasságra készülés, a jegyesség, a házasságkötés idején, és a házasság mindennapjaiban, hogy a család teljesíthesse küldetését és kötelességét a földön. Célunk az Egyházi Tanítóhivatal, pápáink házassággal és családdal kapcsolatos tanításának megismertetése, életre váltása és továbbadása, a család, mint Istentől akart hivatás, állapot bemutatása, a családon belüli hitélet megerősítése, a családi szerepekben való fejlődés támogatása, a házaspárok lelkesítése.
Legfőbb feladatunk, hogy úgy formáljuk a közvéleményt, az egyházi gondolkodásmódot; úgy szolgáljunk, hogy mindenki Isten családjához tartozónak érezze és tartsa magát. Hangsúlyosan szeretnénk bemutatni, hogy a keresztény családeszmény napjainkban is megvalósítható. Fontosnak tartjuk, hogy a családokért dolgozó katolikus lelkiségek, mozgalmak, szakmai kezdeményezések együttműködési fórumává váljunk.
Szeretnénk elősegíteni, hogy egyházmegyénk valamennyi plébániáján a családok, vágyjanak közösségbe tartozni, együtt imádkozni, egymást támogatni, megerősíteni, illetve a segíteni a körülöttük élő fiatalokat jól felkészülni a családi életre. Ezt szolgálják egyházmegyei és helyi szintű rendezvényeink, de ezt közvetítjük az egyházi és világi média által is.
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!