A NAMED Erasmus+ projekt online zárókonferenciája

2021. július 7., 11:00 – 15:00 óra között, zoom felületen
A 2021. március 2-30. között megvalósított, külföldi vendégmunkát tervezők részére szervezett felnőttképzési programról
2021 március 21 -22. között került sor hálózatunk idei első szakmai talákozójára Egyház és felnőttképzés változás és stabilitás között címmel. A találkozón tagszervezeteink 25 munkatársa vett részt, a járványhelyzetre való tekintettel online bekapcsolódási lehetőséget is biztosítottunk.
Osthilfe linzi segélyszervezet támogatásával valósult meg egy cyberbullying témájú szakmai projekt, amelyben  a koronavírus járvány miatt az online térbe áthelyeződött életvitel esetében előforduló veszélyekre fókuszáltunk szülők, gyermekek, fiatalok szempontjából. Ennek keretében egy hat részes mini videókampányra is sor került. A projekt lebonyolításban a Családokat Összehozó Szervezet munkatársával, Kilyén Médiszdeával dolgoztunk együtt, aki a Légy az internetbiztonság trénere! (2019, 2020) megnevezésű két modulos képzésünk egyik leglelkesebb, legelhivatotabb résztvevője volt.
„Töltődni – Fejlődni – Továbblépni – Továbbadni”

Programjainkról, projektjeinkben történt előrelépésekről olvashat részletesebben a következő linken elérhető éves beszámolónkban.

http://proeducatione.ro/uploaded/tiny/files/auto/eves-beszamolo-2020-web.pdf


Elkészült a vendégmunkások képzésére szolgáló tananyag.


A társadalmi igényeknek megfelelve kezdeményeztük 2020 őszén a lelki tartalmú, lelki vonatkozású programok támogatását. Hálózatunkban több szervezet is úgy gondolta, hogy ebben a megszorításokkal és nehézségekkel teli időszakban van olyan kínálata, amellyel segíthet a helyi közösségek, tanuló felnőttek számára a helyzetekhez való rugalmas alkalmazkodásban, és az ünnepre való felkészülésben. Ennek következtében 8 szervezet foglalkozott különböző célcsoportoknak szánt lelki tartalmú programok megszervezésével a november-december időszakban. A programban lelkigondozók szakmai napja, lelki egészség klub foglalkozás, egyházi szolgálattevők részére szervezett lelkinap, biblikus foglalkozások, jegyes- és házaspároknak lelki megerősítő program, szentignáci lelkigyakorlat, önkéntesek és Háló közösségek lelki napja egyaránt zajlott.
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!