2018
Jan. 01.
                                                                    


Belépés a készségfelmérő eszközre itt  vagy az alábbi linken:
https://kidsfreckles.com/smart/smart/user/sign-in/signup

A készségfelmérő eszköz egyszerű regisztráció után érhető el.
A teszt 20-30 percet vesz igénybe.
„Nincs gondom vele, ha szükség esetén tovább kell dolgozni. Ez hozzátartozik a munkához.” „Ó ne, utálom az állandó váltásokat. Így nem tudok egyik feladatra sem normálisan koncentrálni.” „Nem szeretek időnyomás alatt dolgozni. Teljesen feszült leszek tőle és nem tudom megfelelően elvégezni a dolgom.” „Azért kaptam az előléptetést, mert jó vagyok a munkámban, ezért úgy gondolom, hogy meg tudok bírkózni az új kihívással.”
Ön hogy is áll a hasonló munkahelyi helyzetekkel? Tesztelje le a SMART álláskeresésre és kompetenciamérésre alkalmas ezközzel itt: https://kidsfreckles.com/smart/smart/user/sign-in/signup 
2017
Nov. 10.
Kezdő és tapasztalt keresztény csoportvezetőket egyaránt hív az a képzés, amelynek megszervezésére és megvalósítására a Caritas Szociális Ágazat és az Erdélyi Háló Egyesület munkatársai vállalkoztak.
2017
Okt. 12.
2017. október 12., csütörtök, Jakab Antal Ház, Csíksomlyó

Idén harmadjára tanácskoznak a Pro Educatione Egyesület Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózatának tagszervezetei arról, hogy miként, hol, milyen szerepet vállalhatunk szervezetenként illetve helyi intézményekkel együttműködve a fiatalok itthon boldogulásának segítésében, vagy a külföldi munkát vállaló fiatalok háttértámogatásában, illetve haza vonzásában. Nem könnyű kérdést feszegetünk, ezt korábbi beszélgetéseink is világossá tették, számunkra. E társadalmi jelenség többrétű. Számos kedvezőtlen társadalmi tényező és negatív diskurzus nehezíti e problémakör megértését és megoldását. Még intézményi keretek és együttműködések között is nehezen sikerül nagyobb léptékű változást generálni. Mindezek ellenére vagy mindezekkel együttesen mégis fontos keresni és azonosítani azokat a pontokat, ahol segíthetünk, amelyben erőforrásainkat e célra is hasznosíthatjuk. E téren a felnőttképzési szervezeteink nagyon eltérő képet mutatnak: vannak, akik aktívabban és direkt módon implikálódnak az ifjúságsegítő munkában, mások a háttérben indirekt módon dolgoznak olyan peojektekben, amelyek az itthon boldogulást célozzák, ösztönzik.

2017
Okt. 12.
A fenti címmel szervezett tanácskozást a Pro Educatione Egyesület Csíksomlyón. A program azt a kérdéskört vitte tovább, amelyről idén már a Pro Educatione hálózati tagszervezetek egymás között és Hargita Megye Tanácsának szakembereivel is tanácskoztak. Ez alkalommal, az október 12-ei programra a szakoktatás képviselői voltak a hálózat meghívottjai, hogy megvizsgálják, hogyan tudnak együttműködni a keresztény felnőttképzési szervezetek és a szakoktatási intézmények a fiatalok munkaerőpiaci felkészítésében, illetve itthoni és/vagy külföldi boldogulásának segítésében, háttértámogatásában. A kerekasztal-beszélgetés eredményeit másnap, október 13-án, a Pro Educatione hálózat tagjai egymás között folytatták.  

2017
Okt. 19.
A Pro Educatione Egyesület szakiskolában tanuló, végzős diákoknak szervezett pályaorientációs jellegű, főként álláskeresésben segítő foglalkozásokat 2017. október 19-én és 20-án Csíksomlyón, Hargita Megye Tanácsának támogatásával. A két napon a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola két különböző szakiskolás osztálya vett részt a foglalkozásokon.
2017
Okt. 06.
Tizenegyedik éve szervezi meg a gyulafehérvári Caritas Csíkszeredában az Együtt a fogyatékkal élőkért című konferenciát. A segítő szakmában dolgozó civil szervezetek munkatársait, szakembereket, szülőket és fogyatékkal élőket megszólító rendezvény helyszínéül az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza szolgál (Taploca utca 20. szám).
2017
Szep. 11.
2017 szeptember 11 - 21 között, Csíksomlyó
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!