A Bethlen Gábor Alap támogatásával decemberben megvalósult előadássorozatunk keretében a szülői kompetenciák fejlesztésére fókuszáltunk, hálózatunk szakembereinek bevonásával, ezáltal is segítve a tagszervezeteink közötti együttműködést. 
Az előadások megszervezésére két helyszínen kerül sor, Csíkkarcfalvan, a helyi baba-mama csoportban, az Áradat Egyesülettel együttműködve, valamint Marosvásárhelyen több szülői csoportban a Pasztorális Bizottsággal és a Családpasztorációs Iroda szakemberével közös szervezésben.
A Pro Educatione őszi hálózati találkozója (2021. október 26.-án) az érvényben levő járványügyi intézkedésket figyelembe véve hibrid találkozó formájában  (online+személyes részvétel) valósult meg. A találkozó nyitóakkordjaként a Pro Educatione egyesület operatív igazgatója SZakács Ferenc Sándor köszöntötte a résztvevőket és beszámolt az egyesület idei tevékenységéről, nemzetközi kapcsolatairól, projektjeinek (Erasmus+ STOP projekt és NAMED projektek) alakulásáról. Ezt követően  jelenlévő tagszervezek meséltek az elmúlt hónapok tevékenységeiról, tapsztalatairól.  Beszámolójuk alapján mindenki alkalmazkodott az online térben tartandó programokhoz, összességében sok programot, képzést, tábort sikerült újraindítani, lebonyolítani 2021-ben.
A szakmai találkozó keretében Gulyás Péter - Egyházi Fejlesztők Vezetője (Budapest) tartott előadást Tanulás, fejlődés és társadalmi válaszadás a keresztény felnőttképzési szervezetek életében címmel.  Az előadást követően a jövöbeni tervekről, célokról, a hálózati együttműködés folytatásánal mikéntjéről folyt kötetlen beszélgetés. 
 A Pro Educatione egyesület működését 2021-ben  a Bethlen Gábor Alap is támogatta, működési költségeinkhez való hozzájárulásukat ezúton is köszönjük. 

Ezzel a programunkkal a széleskörű családsegítésre fókuszálunk, a szülői kompetenciák fejlesztését célozzuk meg, hálózatunk szakembereinek bevonásával, ezáltal is segítve a tagszervezeteink közötti együttműködést, szakmai tudásuk hasznosítását. Célunk, hogy szakembereink támaszát, gyakorlati tanácsaikat felhasználva a résztvevők bővítsék szülői szerepükről szerzett tapasztalataikat, empátiás készségüket, megerősődve, magabiztosabban térjenek vissza családjaik körébe, ezáltal konfliktusmentesebb legyen a szülő-gyermek kapcsolat, hatékonyabb legyen a családi nevelés, életerős a család.
Az előadások megszervezésére két helyszínen kerül sor, Csíkkarcfalvan, a helyi baba-mama csoportban, az Áradat Egyesület szakembereivel együttműködve, valamint Marosvásrhelyen több szülői csoportban a Pasztorális Bizottsággal közösen szervezve.


NAMED tapasztalatmegosztás. A történet folytatódik.

A NAMED Erasmus+ projekt online zárókonferenciája

2021. július 7., 11:00 – 15:00 óra között, zoom felületen
A 2021. március 2-30. között megvalósított, külföldi vendégmunkát tervezők részére szervezett felnőttképzési programról
2021. március 21 -22. között került sor hálózatunk idei első szakmai talákozójára Egyház és felnőttképzés változás és stabilitás között címmel. A találkozón tagszervezeteink 25 munkatársa vett részt, a járványhelyzetre való tekintettel online bekapcsolódási lehetőséget is biztosítottunk.
A linzi Osthilfe segélyszervezet támogatásával valósult meg egy cyberbullying témájú szakmai projekt, amelyben  a koronavírus járvány miatt az online térbe áthelyeződött életvitel esetében előforduló veszélyekre fókuszáltunk szülők, gyermekek, fiatalok szempontjából. Ennek keretében egy hat részes mini videókampányra is sor került. A projekt lebonyolításban a Családokat Összehozó Szervezet munkatársával, Kilyén Médiszdeával dolgoztunk együtt, aki a Légy az internetbiztonság trénere! (2019, 2020) megnevezésű két modulos képzésünk egyik leglelkesebb, legelhivatotabb résztvevője volt.
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!