2014 őszén Csíksomlyón megnyitotta kapuit a Türr István Képző és Kutató Intézet Székelyföldi Kozultációs Pontja amelynek feladata a társadalmi felzárkózás ügyének előmozdítása magyarországi jó gyakorlatok fehasználásásval. 2015.- ben egyesületüknek sikerült támogatást szerezni az Emberi Erőforrások Minisztériumától kisebb programok megvalósítására. Ekkor körvonalazódott egy kiadvány létrehozásának a lehetősége amely segítené a szülőket az iskolakezdés nehézségeinek kezelésére.
2015. nov. 23.
A Pro Educatione Egyesület idén is erdélyi partnere volt a Faludi Ferenc Akadémia amatőr filmszemléjének és fotópályázatának. A filmszemlén jelen voltak képviselőink, és az idén is különdíjjal jutalmaztunk egy alkotást, Batka Máté LÁV on the MÁV című filmjét.
2014 decemberében a Pro Educatione Egyesület megpályázta a Csík LEADER Egyesület vidékfejlesztési képzésre kiírt pályázat. A pályázat 2015 első felében pozitív elbírálásra került és májusban aláírtuk a finanszírozási szerződést a romániai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumon belül működő Vidékfejlesztési Beruházásokat Támogató Ügynökséggel.
2015-ben két hálózati találkozóra került sor. Az első hálózati találkozó februárban került megszervezésre Csíkszentdomokoson, a második pedig októberben Ivóban. A két naposra tervezett hálozati találkozók magukba foglalják az elnökségi üléseket, közgyűléseket valamint a tagszervezetek részére meghirdetett lelkigyakorlatokat vagy képzéseket.
Október közepén Csík térségének tanulói különleges interaktív élménykiállításon vehettek részt, „Kezek”témával, Sikli László előadásában. A kiállítást egy hét alatt 18 helység iskoláiba sikerült eljuttatni. Az esemény különleges élményt hagyott maga után, nemcsak a gyerekekben, hanem a pedagógusokban is.
A kiállítás cselekedeteinken keresztül mutatta be az emberi őrlődést jó és rossz között, hozzájárulva gyermekeink érzelmi intelligenciájának finomodásához.
MBJ. Egy rövidítés. Rövidíteni két okból szoktak: egyfelől racionális megfontolásból, hogy bonyolult neveket ne kelljen szótagolni, és másfelől rokonszenvet keltő becenévként. A mi esetünkben ez utóbbi áll fenn!
2015
Szep. 09.
Szeptember első hetében került megszervezésre Freisingben a 19. Nemzetközi Renovabis Konferencia. A Pro Educatione két munkatársa és két tagszervezeteinkből egy – egy képviselő volt jelen az eseményen. Ez alkalommal a hangsúly az ifjúságon volt.
2015
Júl. 21.
A Pro Educatione Egyesület ebben az évben is jelen volt Tusványoson, a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A Digitális Nemzet, avagy a határokon átívelő digitális nemzetegyesítés témájú kerekasztal-beszélgetésen vett részt.
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!