A SMART projekt célja egy olyan innovatív web-alapú eszköz megtervezése, gyakorlati tesztelése és kiértékelése, amely a fiatalok egyéni képességei, tulajdonságai, érdeklődési köre alapján összeállított profilját összepárosítja az adott rendszerben meghirdetett munkahelyek és gyakornoki állások követelményeivel. Az eszköz sajátossága, hogy nem az egyén által megszerzett iskolai végzettségekre és oklevelekre alapoz, hanem főként személyes tulajdonságokat és kompetenciákat vesz figyelembe.
Megjelent a Kisokos Nagyokos folyóiratunk harmadik, tavaszi lapszáma. Megtalálható az Áradat és a Pro Educatione Egyesületeknél, Csíksomlyó, Szék út. 147. szám, valamint terjesztőknél
2014 őszén Csíksomlyón megnyitotta kapuit a Türr István Képző és Kutató Intézet Székelyföldi Kozultációs Pontja amelynek feladata a társadalmi felzárkózás ügyének előmozdítása magyarországi jó gyakorlatok fehasználásásval. 2015.- ben egyesületüknek sikerült támogatást szerezni az Emberi Erőforrások Minisztériumától kisebb programok megvalósítására. Ekkor körvonalazódott egy kiadvány létrehozásának a lehetősége amely segítené a szülőket az iskolakezdés nehézségeinek kezelésére.
2015. nov. 23.
A Pro Educatione Egyesület idén is erdélyi partnere volt a Faludi Ferenc Akadémia amatőr filmszemléjének és fotópályázatának. A filmszemlén jelen voltak képviselőink, és az idén is különdíjjal jutalmaztunk egy alkotást, Batka Máté LÁV on the MÁV című filmjét.
2014 decemberében a Pro Educatione Egyesület megpályázta a Csík LEADER Egyesület vidékfejlesztési képzésre kiírt pályázat. A pályázat 2015 első felében pozitív elbírálásra került és májusban aláírtuk a finanszírozási szerződést a romániai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumon belül működő Vidékfejlesztési Beruházásokat Támogató Ügynökséggel.
Október közepén Csík térségének tanulói különleges interaktív élménykiállításon vehettek részt, „Kezek”témával, Sikli László előadásában. A kiállítást egy hét alatt 18 helység iskoláiba sikerült eljuttatni. Az esemény különleges élményt hagyott maga után, nemcsak a gyerekekben, hanem a pedagógusokban is.
A kiállítás cselekedeteinken keresztül mutatta be az emberi őrlődést jó és rossz között, hozzájárulva gyermekeink érzelmi intelligenciájának finomodásához.
MBJ. Egy rövidítés. Rövidíteni két okból szoktak: egyfelől racionális megfontolásból, hogy bonyolult neveket ne kelljen szótagolni, és másfelől rokonszenvet keltő becenévként. A mi esetünkben ez utóbbi áll fenn!
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!