Október közepén Csík térségének tanulói különleges interaktív élménykiállításon vehettek részt, „Kezek”témával, Sikli László előadásában. A kiállítást egy hét alatt 18 helység iskoláiba sikerült eljuttatni. Az esemény különleges élményt hagyott maga után, nemcsak a gyerekekben, hanem a pedagógusokban is.
A kiállítás cselekedeteinken keresztül mutatta be az emberi őrlődést jó és rossz között, hozzájárulva gyermekeink érzelmi intelligenciájának finomodásához.
MBJ. Egy rövidítés. Rövidíteni két okból szoktak: egyfelől racionális megfontolásból, hogy bonyolult neveket ne kelljen szótagolni, és másfelől rokonszenvet keltő becenévként. A mi esetünkben ez utóbbi áll fenn!
2015
Szep. 09.
Szeptember első hetében került megszervezésre Freisingben a 19. Nemzetközi Renovabis Konferencia. A Pro Educatione két munkatársa és két tagszervezeteinkből egy – egy képviselő volt jelen az eseményen. Ez alkalommal a hangsúly az ifjúságon volt.
2015
Júl. 21.
A Pro Educatione Egyesület ebben az évben is jelen volt Tusványoson, a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A Digitális Nemzet, avagy a határokon átívelő digitális nemzetegyesítés témájú kerekasztal-beszélgetésen vett részt.
A Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) és a Pro Educatione együttműködésének egyik gyümölcse a 2015 februárjában elindított mentorképzés volt. A képzéssorozaton 24 személy vett részt. A szakemberek arra készítették fel őket, hogy szociálisan hátrányos helyzetű vidéki embereknek a munkaerőpiacon való érvényesüléshez szükséges tudást adjanak át.
Egyesületünk 2015 tavaszán az Áradat Egyesülettel együttműködve 3 modulban egy 45 órás mentálhigiéné tréninget tartott Nagyváradon segítő foglalkozásúak részére
2015. április 22-23 között a Pro Educatione Egyesület küldöttsége részt vett a FEECA (Európai Katolikus Felnőttképző Hálózat) éves találkozóján, Németországban, Kölnben. A találkozó ez évi témája – Új médiaeszközök a katolikus felnőttoktatásban.
2015. április 13–15. között Andrea Mewaldt elismert németországi katolikus felnőttképzési szakértő tartott képzést a felnőttoktatás szervezéséről és a tanulmányi házak működtetéséről a Pro Educatione tagszervezeteinek
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!