2017
ápr. 21.
Szervezetfejlesztésen vesznek részt a Pro Educatione  ‒ Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat tagszervezetei. 
2017
Már. 30.
Időpont: március 30-április 2.
Kísérők: Bereczki Silvia sa és Darvas Piroska sa
Célja: Plébániai Ificsoport vezetésére alkalmas és képes fiatal laikus vezetők képzése.
A projekt másodlagos célja a Gyulafehérvári Főegyházmegye területén működő ificsoportok és lelkiségek között aktív és együttműködő ifi-hálózat kiépítése, és ennek erősítése.
A Gyulafehérvári Caritas egyik fő tevékenységi területe az otthoni gondozás, amely területen több mint tízéves, széles körű és szinte egyedi tapasztalattal rendelkezünk. Ezért feladatunknak és kötelességünknek tartjuk egy saját szakképzési kínálat kidolgozását, megszervezését. Szervezetünk számára fontos az ápolói szakma társadalmi elismertsége, a konkrét gyakorlati tapasztalatokból indulunk ki és erre építve fejlesztjük a tudást. A magas szakmai kompetencia mellett tanfolyamaink fő célkitűzése az emberközpontú ápolási szemlélet, kultúra megerősítése, amelyben a gondozásra szoruló személy méltósága, autonómiája, egyéni szükségletei és képességei, a személy és közösség felelőssége központi szerepet kap. Az idősgondozás mellett ma már több más kapcsolódó területen is szervezünk akkreditált képzéseket. Képzéseink olyan felnőttképzések, melyek az adott munkakör betöltéséhez, a foglalkozás, tevékenység gyakorlásához szükséges képesítés megszerzésére, az elhelyezkedés segítésére irányulnak.
A Caritas Iskola akkreditált képzései mellett munkatársainak továbbképzését is hangsúlyosan kezeli. Számos belső szakmai továbbképzés és csapatépítő tréning segíti munkájukat.
Felnőttképzéseink célja a vidéki életforma területén szükséges tudás megteremtése, szakismeretek átadása. A képzések elsősorban mezőgazdasággal foglalkozó vidéki lakosság életminőségét szeretnék javítani, és a kisléptékű gazdaságokat megerősíteni.
A képzést és sikeres vizsgázást követően a résztvevők Tanügyi- és Munkaügyi Minisztérium által elismert oklevelet kapnak.
Az Áradat Egyesület egy önálló, keresztény, katolikus értékeket képviselő civil szervezet, melynek keretében képzett, segítő szakemberek és önkéntesek bevonásával dolgoznak együtt a kitűzött célok elérésének érdekében. Mentálisan és spirituálisan egészséges társadalmat szeretnénk építeni.
  • Alapismeretek a fogyatékosságról

Négy órás bevezető képzés a fogyatékosságok típusairól, etiológiájáról, aktuális törvénykezési háttérről, fogalomtisztázások, fogyatékkal élőket gondozó családok jogai, iskoláztatási lehetőségek, alternatívák.
Akiknek ajánljuk: pedagógusok, hozzátartozók, gondozók, érdeklődők
... ...
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!