Digitális híd a generációk között. Médiatudatosságra nevelés, digitális eszközök a családban címmel a Pro Educatione Egyesület munkatársai közösen Balázs Brigitta (Mi online program) trénerrel workshopot tartottak a VSK CSÍKSZEREDA U15-ös kosárlabdázó fiúk szüleinek október 9-én. A workshop a Pro Educatione Csíkszereda Városházánál nyert pályázatának keretén belül valósult meg. 

A szülői magatartásokat, a sharenting jelenségét, a képernyőidő kérdéseit járták körül. Ugyanakkor a digitális intelligencia képesség- és készségpalettájából választottak a szülők olyanokat, amelyeket (mégha boomereknek is címkézik a fiatalok a szülőket) igenis birtokolnak, és amelyekben irányítani, kísérni tudják gyermekeiket. Nehéz témák is szóba jöttek, mint a digitális kockázatok: játék- és pornófüggőség.
Szexuális bántalmazás-megelőzés, cyberbullying, a kommentelés etikai határai ilyen további témákat vetettek fel a workshop tartói, ám hosszabb idő jutott a szülői megosztásokra és beszélgetésekre.
Köszönet és elismerés a résztvevő szülőknek, akiknek az ilyen jellegű közös tanulása érték a saját családjuknak, gyermekeiknek, de az iskolának, kosárcsapatnak egyaránt. Különösen nagy ambíció kell ennek a 13-14 év körüli gyermekek szüleinek az eszközhasználatról tanulni és megnyílni a témáról való beszégetésekben. Hiszen a gyermekeknek ebben a korban, egy-egy esetben már régebbecske van telefonja, és a telefon meg is előzhette a családi tudatos eszközhasználati szabályozást! Megnyílni, tanulni, újragondolni - a szülők nagy vállalása! Főleg, ha mindezt a tanulás-sport egyensúlyára figyelés mellett kell tenni!
Hála a Városháza finanszírozásnak, a VSK Csíkszeredának és a szülőknek, akik kívácsian álltak a workshophoz és részt is vettek rajta!

Vissza

Fotógaléria - 7 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!