A szakmai közösségek szerepe, a közösségben létezés értelme, a közösség megtartásának mikéntje, kihívások és nehézségek, apró szakmai örömök – ezek a témák voltak fókuszban a 2023-as év első hálózati találkozóján. A Pro Educatione Egyesület Csíksomlyón szervezte ezt a kis léptékű tanácskozást, amelynek meghívottja Czirjék Kati, a Női Vállalkozók Erdélyben csoport megalkotója volt.

A találkozó az első programpontjában – a lelki tartalmat illetően – kapcsolódott a Jakab Antal Házban, a Gyulafehérvári Caritas által szervezett szentmiséhez illetve Szent Márk kápolna búcsúhoz.

Majd a közös ebédet követően a találkozó témájához kapcsolódó szakmai kérdésekről beszélgetett a csoport. Ebben a műhelymunkában előadónk röviden felvázolt egy elméleti keretet, amely a közösségépítés Scott Peck szerinti modellje volt, majd egyénileg a hálózati tagszervezetek által megélt nehézségekre, kihívásokra reflektált, saját tapasztalatait osztotta meg. Ilyen témák merültek fel, mint: a felnőttképzési programokban az utógondozás és a csoport hosszútávú megtartása tudatos közösségépítés által, hatékony szervezeti kommunikáció, tudások és gyakorlatok, amelyeket a non-profit szféra átvehet, másolhat a for-profittól, a képzések árazása, barter-akciók, forrásszerzés, a tartalék fontossága, a pontosan megfogalmazott és világos célok érdekében elviselhető kompromisszumok.

A harmadik programpontban egyesületünk közgyűlése tanácskozott az elnök, alelnök, operatív igazgató személyét illetően. Továbbá a futó projektek megvalósításával kapcsolatos kérdésekről, a következő hálózati találkozó időpontjáról és tartalmáról egyeztettek a résztvevők.

Köszönjük a résztvevőknek az egyéni, szervezeti tapasztalatmegosztásokat, kérdéseiket, hozzájárulásukat a program megvalósulásához. A hálózati találkozó költségeit az Egyesület az Amerikai Egyesült Államok Püspökkari Konferenciájánál (USCCB) nyert pályázatunkból fedezte.

Vissza

Fotógaléria - 4 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!