2022. február 16.-17.-én találkoztak Athénban a STOP Erasmus+ projekt partnerei azzal a céllal, hogy a készülő online tananyag véglegesitéséről beszéljenek. A 2 napos találkozón egyesületünket dr. Szakács Ferenc Sándor képviselte.

Ezen a találkozón a partnerszervezetek megbizonyosodhattak arról, hogy a projekt első szakaszának (IO1) fő tétele - azaz a gyermekek ellen irányuló szexuális zaklatás tananyag - online felületen való megjelenítése közel áll a végleges formához. Elkészült ugyanis a teljes anyagrészt tartalmazó felület, amelyhez a partnerek belépőket kaptak. Igy a saját tananyagaikat ott leellenőrizhetik. Ez az első ellenőrzés azért is fontos, mert márciusra tervezzük azokat a tréning napokat, amikor külsős trénerek először tesztelik a gyakorlatban a tananyagot.

A találkozón a projekt második tartalmi részére vonatkozóan (IO2) arról döntöttek, hogy az oktatóvideók elkészítéséhez minden instrukció rendelkezésre áll, így ezek megvalósítása is elkezdődhet. Ezekben a videókban gyermekekkel és fiatalokkal dolgozó felnőttek gyakorlati tapasztalataikról és tudásukról beszélnek röviden. Ennek a munkafázisnak a célja a figyelemfelkeltés, annak tudatosítás, hogy milyen kevés szakszerű tudás és ismeret működik a hétköznapokban a gyermekek szexuális zaklatásának jelenségével kapcsolatban. Emiatt az ezirányú kommunikáció ilyen tapasztalatmegosztó videók segítségével is ösztönözendő.

Mindezekkel párhuzamosan a találkozón a projekt harmadik szakaszának (IO3) munkálatairól is szó esett. A trénerek és felnőtt tanulók részére készülnek oktatási segédanyagok, útmutatók ebben a szakaszban. Az anyagok fejlesztés alatt vannak, kisebb további munkálatok szükségeltetnek még ahhoz, hogy véglegesnek tekinthessük őket.

Hamarosan tesztelési fázisba kerül az online tananyag, így arról is beszéltek a résztvevők, hogy a partner szervezetek keresik azokat a potenciális trénereket, akik vállalkoznak a projekt szakmai tanácsadóinak vezetésével zajló tesztelésben való részvételre. Szervezetenként 2-3 fő küldhető erre a rendezvényre, amelyre Bécsben kerül sor 2022. március 22-24 között. A Pro Educatione Egyesület is keresi és várja az érdeklődőket erre a programra.

Vissza

Fotógaléria - 1 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!