A Pro Educatione hálózatán belül több jó kezdeményezés született a járvány időszakában, melyek a felnőttképzés, pasztoráció, spiritualitás, közösségszervezés tovább működését szolgálták a karanténos időkben is. A kollegáknak gyorsan kellett tanulniuk az új helyzetről, és azokról az új módszerekről és online eszközökről, amelyek segítségével be tudnak avatkozni, tovább tudják működtetni a programjaikat az új helyzethez igazítva vagy egészen újakat tudnak indítani, olyanokat, amelyekre a célcsoportjaiknak aktuálisan a legnagyobb szükségük van. A szervezetek és munkatársaik rezilienciáról, gyors tanulásról és kezdményezőkészségről tettek tanúságot. Szolgálva ezáltal a közösséget és a szolidaritást azokkal, akik a krízist nehezebben élik meg.
A hálózat operatív csapata pedig igyekezett feltérképezni ezeket a kezdeményezéseket, összesíteni és partnerséget vállalni a finanszírozásukban.
Kitartást és erőt mindenkinek, aki a közösséget szolgálja ezekben az időkben és akik azon munkálkodnak, hogy szolidárisan forduljanak azokhoz, akiket bármilyen értelemben nehezebben érint ez az időszak. 
A programok megvalósulását a Renovabis segélyszervezet és az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája támogatta.
(Fotó: Szent Gellért Alapítvány)

Vissza

Fotógaléria - 2 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!