La începutul lunii mai am prezentat proiectul SMART  şi modul de folosire, precum şi avantajele instrumentului inovativ SMART la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă a judeţului Harghita. Tiberiu Pănescu, directorul executiv al instituţiei, ne-a a asigurat că agenţia va susţine acest proiect, iar linkul instrumentului SMART va fi publicat şi pe pagina agenţiei. Deasemenea,  vor testa cum o pot folosi în activitatea lor de consultanţă.
Forumul a avut loc pe 26 februarie 2018.

Scop:
  • sprijinul tinerilor proaspeţi absolvenţi în integrarea lor pe piaţa muncii, prin instrumente şi metode inovative.


                   
                                                                                             
Al patrulea eveniment de diseminare a avut loc la Miercurea Ciuc pentru specialiştii, psihologi, consilieri de carieră din zona Topliţa, Harghita în data de 26 februarie 2018
Participanţilor la eveniment le-au fost prezentate scopurile şi rezultatele acestui proiect, partenerii participanţi, concepţia de potrivire abilităţi şi experienţele Asociaţiei Pro Educatione legate de testarea instrumentului SMART în cercul tinerilor.
Participanţii au primit informaţii cu privire la utilizarea instrumentului SMART, testul online şi li s-au dat sfaturi practice cum se poate aplica testul în şcoli şi în cercul tinerilor pentru îmbunătăţirea activităţilor de consiliere şi orientare în cadrul şcolii şi în carieră, mai ales în cazul tinerilor dezavantajaţi.

Proiectul SMART este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Erasmus+. Informaţiile din prezentul comunicat nu reflectă neapărat punctul de vedere al Comisiei. 
                                                                                                                                              
Al treilea eveniment de diseminare a avut loc la Gheorgheni la data de 19 februarie 2018. Participanţii la eveniment au fost psihologii şi consilierii şcolari din zona Gheorgheni.
Participanţilor la eveniment le-au fost prezentate scopurile şi rezultatele acestui proiect, partenerii participanţi, concepţia de potrivire abilităţi şi experienţele Asociaţiei Pro Educatione legate de testarea instrumentului SMART în cercul tinerilor.
Participanţii au primit informaţii cu privire la utilizarea instrumentului SMART, testul online şi li s-au dat sfaturi practice cum se poate aplica testul în şcoli şi în cercul tinerilor pentru îmbunătăţirea activităţilor de consiliere şi orientare în cadrul şcolii şi în carieră, mai ales în cazul a tinerilor dezavantajaţi.
Partener eveniment: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educationalā Harghita.
2018
Ian. 01.
                                                                 
Intrare instrument pentru evaluarea abilităţilor aici sau pe linkul de mai jos
https://kidsfreckles.com/smart/smart/user/sign-in/signup

Pentru parcurgerea testelor este necesară o simplă înregistrare pe platformă.
Testul durează aproximativ 20-30 de minute.

2017
Sep. 11.
Între 11 şi 21 septembrie 2017 la Şumuleu Ciuc
iratkozzonfel