SMART are ca obiect furnizarea pentru specialişti, care lucrează cu tineri, consilieri de carieră şi alte părţi relevante din întreaga Europă, un instrument care ajută la îmbunătăţirea muncii lor, dându-le acces la o abordare inovativă, care nu doar le permite promovarea oportunităţilor de carieră, ci şi potriveşte profilurile personale a utilizatorilor cu profilul locurilor de muncă vacante din întreaga Europă.

Metoda de evaluare a abilităţilor dobândite pe cale informală se bazează pe o cercetare teoretică şi practică. Mecanismul de potrivire va aduce perspective diferite, astfel încât putem urmări o abordare comparativă, ceea ce pune accent pe individualitate şi pe diferenţele individuale.

SMART va ajuta tinerii în găsirea unui loc de muncă care se potriveşte mai uşor abilităţilor şi intereselor, bazată pe o abordare europeană. Mecanismul de potrivire se bazează pe cercetare teoretică, abordări tehnice de ultima oră, precum şi pe expertiza angajatorilor. Partenerii proiectului vor desfăşura interviuri cu angajatori în vederea stabilirii standardelor de calitate, precum şi pentru armonizarea practicii cu teoria într-un mod eficient şi sustenabil. Baza de date va fi realizată astfel încât aceasta să poată fi extinsă constant fără intervenţii de dezvoltare ulterioare.

Instrumentul SMART va putea fi adaptat la nevoi continuu, indiferent dacă este utilizat de către consilieri sau alţi specialişti în şcoli la nivel local sau regional, ori de către organizaţii mai mari, la nivel national sau european.

Instrumentul SMART va fi punctul de întâlnire a tinerilor cu angajatori, bazată pe profiluri din ambele părţi. Modelul generic de abilităţi de muncă, care urmează a fi realizat, se concentrează pe evaluarea abilităţilor generale, relevante pentru aproape orice loc de muncă. Abilităţile nonformale a utilizatorilor vor fi evaluate prin utilizarea diferitelor sarcini personalizate. Aceste sarcini vor fi dezvoltate de către universităţi prin experţi didactici proprii şi vor fi revizuite de către partenerii cu experienţă în procesul de identificare a nevoilor tinerilor.

Cu toate acestea SMART se va concentra pe profilul personal a utilizatorilor în vederea potrivirii acestora cu profilul ocupaţional şi cu profilul locurilor de muncă vacante prezentate  în acelaşi fel. Aceasta face posibilă focusarea exclusivă individuală pe persoană.

Având în vedere că acest instrument va fi disponibil în mai multe limbi, utilizatorii potenţiali din ţări diferite pot beneficia de dezvoltarea acestuia, ceea ce face posibilă găsirea unui loc de muncă într-o altă ţară.

Înapoi

fotogaleria - 0 imagini

Calendar evenimente

     
iratkozzonfel