RURITAGE este un proiect european care doreşte să demonstreze cum poate deveni patrimoniul cultural şi natural un motor al dezvoltării şi competitivităţii în zonele rurale. Proiectul a lansat recent un apel pentru actori locali din zonele rurale de a se alătura proiectului ca Role models (exemple de urmat) adiţionali.

Candidaţii interesaţi pot aplica prin submiterea de practici bune pe care le implementează în aria lor de activitate. Practica bună trebuie să demonstreze cum s-a bazat comunitatea locală pe patrimoniul cultural şi natural în regenerarea zonei în care trăieşte. Acest apel va fi deschis până 31 octombrie 2018 pentru comunităţi rurale atât din state membre EU dar cât şi state non EU.

Role model-urile adiţionali selectaţi prin urma acestui apel vor avea o oportunitate excelentă de a-şi dezvolta practicile bune prin schimb de experienţe cu alţi Role models dar şi experţi RURITAGE. Deasemenea, aceste practici bune vor fi prezentate unui public larg care are interes în dezvoltarea rurală. Promovarea amplă a Role Model-urilor RURITAGE va contribui la creşterea vizibilităţii internaţionale a zonei rurale din care provin.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul RURITAGE şi despre modul în care puteţi deveni Role Model, accesaţi acest link.

Proeictul RURITAGE a obţinut fonduri prin programul de cercetare şi inovaţie HORIZON 2020 a Uniunii Europene în cadrul grantului No 776465.

Înapoi

fotogaleria - 1 imagini

Calendar evenimente

     
iratkozzonfel