Osthilfe linzi segélyszervezet támogatásával valósult meg egy cyberbullying témájú szakmai projekt, amelyben  a koronavírus járvány miatt az online térbe áthelyeződött életvitel esetében előforduló veszélyekre fókuszáltunk szülők, gyermekek, fiatalok szempontjából. Ennek keretében egy hat részes mini videókampányra is sor került. A projekt lebonyolításban a Családokat Összehozó Szervezet munkatársával, Kilyén Médiszdeával dolgoztunk együtt, aki a Légy az internetbiztonság trénere! (2019, 2020) megnevezésű két modulos képzésünk egyik leglelkesebb, legelhivatotabb résztvevője volt.
„Töltődni – Fejlődni – Továbblépni – Továbbadni”

Programjainkról, projektjeinkben történt előrelépésekről olvashat részletesebben a következő linken elérhető éves beszámolónkban.

http://proeducatione.ro/uploaded/tiny/files/auto/eves-beszamolo-2020-web.pdf


Elkészült a vendégmunkások képzésére szolgáló tananyag.


A társadalmi igényeknek megfelelve kezdeményeztük 2020 őszén a lelki tartalmú, lelki vonatkozású programok támogatását. Hálózatunkban több szervezet is úgy gondolta, hogy ebben a megszorításokkal és nehézségekkel teli időszakban van olyan kínálata, amellyel segíthet a helyi közösségek, tanuló felnőttek számára a helyzetekhez való rugalmas alkalmazkodásban, és az ünnepre való felkészülésben. Ennek következtében 8 szervezet foglalkozott különböző célcsoportoknak szánt lelki tartalmú programok megszervezésével a november-december időszakban. A programban lelkigondozók szakmai napja, lelki egészség klub foglalkozás, egyházi szolgálattevők részére szervezett lelkinap, biblikus foglalkozások, jegyes- és házaspároknak lelki megerősítő program, szentignáci lelkigyakorlat, önkéntesek és Háló közösségek lelki napja egyaránt zajlott.
A Pro Educatione Egyesület HargitaMegyeTanácsával együtt képviseli a Máriaút - Via Mariae zarándokutat az Európai Únió Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogramjában támogatott RURITAGE vidékfejlesztési program keretében (További infók a projektről www.ruritage.eu).


A koronavírus járvány miatt és alatt újragondolt felnőttképzési programok
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!