Mottó: A HIT KEGYELEM. A CSALÁD ÁLDÁS. A GYERMEK JÖVŐ.
Célunk a család, mint Istentől akart hivatás megélése, a családi szerepekben való fejlődés támogatása, a hit megerősítése, lelkesítés, közösségépítés. Szeretnénk elősegíteni, hogy a családok vágyjanak közösségbe tartozni, együtt imádkozni, egymást támogatni, illetve a fiatalokat a családi életre jól felkészíteni.
A programokat (az esetleges változtatásokat is) a www.csalad.ro weboldalon, facebook oldalunkon, a családos levelezőlista által hirdetjük, a Mária Rádióban is, főképp a Családépítő műsorunkban.

Házasság Hete 2017. február 12-19. sok helységben
Célja hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a házasság fontosságára, a benne rejlő értékekre, szépségre: előadások, imaestek, közös filmnézések, ünnepi vacsorák, interaktív programok, tévé- és rádióadások által.  Ennek bemutatására létrejött a www.hazassaghete.ro oldal is.

Férjek és édesapák hétvégéje
2017. február 24-26. Csíksomlyó
A program a férj és apa szerepben erősíti meg a résztvevőket, keresve Szent László lovagkirály példáját. Péntek délutántól vasárnap délig tartó program, mely előadásokat, kerekasztal és kiscsoposros megbeszéléseket, tartalmaz. Szent László személyét egy történész mutatja be, majd személyes példákat hallunk a közösség éptőitől.

Feleségek és Édesanyák hétvégéje
2017. március. 10-12., Csíksomlyó
A program a feleségeknek, anyáknak a családban betöltött szerepéről szól, arról hogyan válik közösségé a család és a nagyobb közösség, ez évben Szent László alakjára is figyelve. Előadások, ima és beszélgetések, sokféle műhelymunka által kapcsolódunk a témához, egymáshoz, Istenhez.

Szülő-iskola -  tábor
2017. augusztus 3-6, Lövéte-Seltersz
A tábor egy jó alkalom a családoknak az Istennel való kapcsolatuk ápolására, párkapcsolatuk építésére, bensőséges és vidám együttlétre, kikapcsolódásra és pihenésre, mindezt gyermekeikkel, más családokkal együtt..

Házaspárok lelkigyakorlata
2017.október 13-14.
Lelkigyakorlatos együttlét a pároknak az istenkapcsolat és egymás közti kapcsolat építésére.

Jegyeskurzusok -több helységben:
A jegyeskurzus segítség a házasságra készülő fiataloknak, jó lehetőség a párkapcsolatuk  elmélyítésére, egyben ismerkedési lehetőség más párokkal valaminit közösségi felkészülés a keresztény családi életre több hetes vagy egyhétvégés tömbben.

Életadó házasság
Hétvégi program különböző helységekben (Sepsiszentgyörgy, Kolozsvár, Marosvásárhely, Brassó) a házastársi kapcsolat építésére, helyenként-igény szerint ökumenikus tematikával.

Elváltak hétvégéje
2017 április, Székelyudvarhely
Célunk segíteni a résztvevőket a válás okozta sebek gyógyulásában és helyzetük rendezésében, valamint megerősíteni abban, hogy ők is aktív részesei lehetnek az Egyház életének.

Apa-lánya hétvége
2017. január 28 Csíkszentdomokos
Az apák és kiskamasz lányaik részére tartott program azokról a lehetőségekről szól, hogyan segítik az apák lányuk fejlődését, istenképét, nőiességük kibontakozását.

Anya-fia hétvége
Segítünk felismerni az anya különleges szerepét fiai fejlődése szempontjából-milyen mintákat közvetít, hogyan segíti az önállóság elérésében gyermekét, hogyan adja át a hitet.

Szerdai pár-beszéd Marosvásárhely
Minden hónap első szerdáján a családi élet különböző területeiről folytatunk párbeszédet meghívottak segítségével. Nyílt alkalmak az Ama Deus kávézóban.

Boldogabb Családokért-iskolai program
Értékközvetítő program családi életre nevelés témában iskolás  gyermekeknek és fiataloknak Hargita, Kovászna, Maros és Kolozs megyékben. Hétvégi tapasztalatcserét tartunk januárban és májusban, ősszel többnapos képzést a bekapcsolódni szándékozóknak.

CSALÁDPASZTORÁCIÓS KÖZPONT, GYULAFEHÉRVÁRI RÓMAI KATOLIKUS FŐEGYHÁZMEGYE
OFICIUL PASTORAL ARHIDIECEZAN PENTRU FAMILII

Székhely:
540053 – Târgu-Mureş, P-ţa Trandafirilor, Nr.61. –Marosvásárhely, Rózsák tere 61
BCR Central Tg. Mureş, COD IBAN: RO48 RNCB 0193 1174 7099 0001   
Elérhetőségek, kontakt személy:
Bakó Mária: 0742-139380, iroda@csalad.ro
Szénégető István: 0743-138.784, szenegetoi@gmail.com
Web: www.csalad.ro   Email: iroda@csalad.ro  https://www.facebook.com/csalad.ro

Vissza

Fotógaléria - 0 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!