2015. április 13–15. között Andrea Mewaldt elismert németországi katolikus felnőttképzési szakértő tartott képzést a felnőttoktatás szervezéséről és a tanulmányi házak működtetéséről a Pro Educatione tagszervezeteinek
2015. április 13–15. között Andrea Mewaldt elismert németországi katolikus felnőttképzési szakértő tartott képzést a felnőttoktatás szervezéséről és a tanulmányi házak működtetéséről a Pro Educatione tagszervezeteinek.
Előadásainak kettős célja volt. Első nap az előadások a Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ működésének jobbá és gazdaságosabbá tételéről szóltak. A szakértő beszélt az ötletek vízióvá, majd misszióvá alakításáról, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy a felnőttképzés és a képzőközpontok célkitűzései reálisak és megvalósíthatóak legyenek. Andrea Mewaldt rámutatott az innováció fontosságára is. Az innováció, a változásokra való érzékenység és rugalmasság fontos egy felnőttképzési intézmény és program vonzóvá tételéhez. Szó volt a tanulmányi házak gyökereiről, a menedzsment helyes gyakorlatáról és azokról a feltételekről, amelyeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy   egy katolikus felnőttképző intézmény mind gazdaságilag, mind spirituális hivatásának megfelelve hatékonyan működhessen.
 Andrea Mewaldt mondanivalója a tagszervezeteknek is szólt. Második nap az előadások a tagszervezetek aktivitásának fokozásáról szóltak Pro Educatione keretein belül. A szakértő felmérte és méltatta a tagszervezetek szerepét és súlyát a tanulmányi központ működtetésében és fenntartásában.
A  harmadik nap beszélgetései az előző két nap tanulságainak összefoglalásáról szóltak. A program vége kitekintést valósított meg a jövő felé is, a Pro Educatione és a tagszervezetek feladataként jelölve meg a további jobbító lépések megtervezését.

Vissza

Fotógaléria - 1 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!