2014 őszén Csíksomlyón megnyitotta kapuit a Türr István Képző és Kutató Intézet Székelyföldi Kozultációs Pontja amelynek feladata a társadalmi felzárkózás ügyének előmozdítása magyarországi jó gyakorlatok fehasználásásval. 2015.- ben egyesületüknek sikerült támogatást szerezni az Emberi Erőforrások Minisztériumától kisebb programok megvalósítására. Ekkor körvonalazódott egy kiadvány létrehozásának a lehetősége amely segítené a szülőket az iskolakezdés nehézségeinek kezelésére.
2014 őszén Csíksomlyón megnyitotta kapuit a Türr István Képző és Kutató Intézet  Székelyföldi Kozultációs Pontja amelynek feladata a társadalmi felzárkózás ügyének előmozdítása magyarországi jó gyakorlatok fehasználásásval. 2015.- ben egyesületüknek sikerült támogatást szerezni az Emberi Erőforrások Minisztériumától kisebb programok megvalósítására. Ekkor körvonalazódott egy kiadvány létrehozásának a lehetősége amely segítené a szülőket az iskolakezdés nehézségeinek kezelésére.
Így született meg szeptemberben a Kisokos Nagyokos székelyföldi folyóirat első lapszáma gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak. A folyóirat létrehozásában 13 szakember működött együtt, nevelési tanácsadók, tanárok, pszihológusok, hitoktatók, lelkigondozók, grafikusok.
A megnyert támogatás két lapszám készítését teszi lehetővé, a folytatás feltétele, hogy lesznek olyan előfizetők 2016-ban akik megrendelik az évente 4 alkalommal megjelenő folyóiratot.

Vissza

Fotógaléria - 1 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!