2014 decemberében a Pro Educatione Egyesület megpályázta a Csík LEADER Egyesület vidékfejlesztési képzésre kiírt pályázat. A pályázat 2015 első felében pozitív elbírálásra került és májusban aláírtuk a finanszírozási szerződést a romániai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumon belül működő Vidékfejlesztési Beruházásokat Támogató Ügynökséggel.
 A pályázat 25 vidéki fiatal gazda elméleti és gyakorlati képzését írta elő  ökogazdálkodás, környezetvédelem, marketing, termékértékesítés, könyvelés és menedzsment témákban. A képzések Csíkszépvízen zajlottak. Az elméleti oktatás mellet a fiatal gazdák lehetőséget kaptak gyakorlati napok keretében helyi gazdaságok és környékbeli jó gyakorlatok megismerésére, mint a tejtermékek helyi feldolgozása, biokomposzt gyártás, kis- és nagyméretű farmok működtetése.
A tanfolyam mellett információs napokat is magába foglalt a pályázat, Csíkrákoson és Gyímesközéplokon szerveztük meg ezeket, ahol gazdálkodási, állattenyésztési, növénytermesztési, feldolgozással és tartósítással kapcsolatos témakörökkel ismerkedhetett összesen 50 résztvevő. A gazdaképzések június és augusztus hónapokban zajlottak, gyakorlati napokkal egybekötve.

Vissza

Fotógaléria - 4 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!