Élményeink, magasságaikkal és mélységeikkel együtt, embervoltunk meghatározó tényezői, és igen gyakran kitörölhetetlen nyomokat hagynak életünkben. Valójában azokra a dolgokra van rálátásunk, amelyekhez a saját élményeinken keresztül jutunk el.
Élményeink, magasságaikkal és mélységeikkel együtt, embervoltunk meghatározó tényezői, és igen gyakran kitörölhetetlen nyomokat hagynak életünkben. Valójában azokra a dolgokra van rálátásunk, amelyekhez a saját élményeinken keresztül jutunk el. Ennek a felismerésnek a vallási életben is mélyreható következményei vannak, ha vallásosságon, legalábbis keresztény értelemben, nem valamiféle szakrális hagyományőrzést, hanem az Istennel való személyes találkozást, és e kapcsolat ápolását értjük.
Ilyen meggondolások jegyében született meg a nagyböjti élménykiállítás, amely próbálja a szenvedéstörténet különböző állomásait nem csak feleleveníteni, hanem átélhetővé is tenni. Az érzelmi intelligencia fejlesztését szolgáló program
2015. március 9 – április 3 között mintegy 2500 látogatót fogadott, kisiskolásokat, gimnazistákat, osztályközösségeket, hittancsoportokat, plébániákon jelenlevő aktív csoportokat,családokat
A kiállítást a Pro Educatione Egyesület és a nagyváradi Posticum kulturális és ifjúsági központ szervezte, és a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.


Vissza

Fotógaléria - 1 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!