Jézus élete – interaktív foglalkozás a Kett pedagógia módszerével


2016. december 15.-én Csíksomlyón fiatal felnőttek és családosok részére interaktív foglalkozást tartott dr. Nemes István Franz Kett erdélyi munkatársa. A foglalkozás témája Jézus élete volt. A foglalkozások során a résztvevők a szenvedéstörténet egy-egy eseményének szimbólumait tanulták meg újraalkotni és értelmezni. „A különlegesen finom, természetes anyagokkal dolgozó Kett pedagógia lényege az alkotás, amely örömteli, közös tevékenység, ugyanakkor interpretációs folyamat, amelyben a résztvevők a megalkotott padlóképek által az önmagukhoz, Istenhez és embertársaikhoz fűződő viszonyukat gondolják át”, mondja Nemes.
December 16-17.-én pedig további hasonló foglalkozások zajlottak Csíkkarcfalván is, a helyi plébánián, ugyancsak dr. Nemes István vezetésével, amelyen a bérmálkozásra készülő fiatalok vettek részt. Hat kiscsoportban közel száz fiatal kapcsolódott be a programba. A foglalkozások során olyan történetek is feldolgozásra kerültek a szenvedéstörténetből, amelyek a fiatalok figyelmét az emberi élet értelmére, a szeretetben való együttlétre, a jó Isten akaratára irányította. Ahogyan Nemes fogalmaz: „Franz Kett pedagógiája a vallásos nevelés különleges útja: a szimbólumok és képek útján vezet Isten jelenlétének megsejtése felé gyerekeket és felnőttkorúakat egyaránt. E rendkívüli reformpedagógiai kísérlet az ember legfontosabb egzisztenciális kérdéseire összpontosít, segít azok megfogalmazásában és a keresztény kinyilatkoztatás fényében próbál válaszokat adni rájuk.”
A program megvalósulását a Pro Educatione Egyesület támogatta és a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott pályázatunk során jött létre.

Vissza

Fotógaléria - 1 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!