„Töltődni – Fejlődni – Továbblépni – Továbbadni”

Dr. Versegi Beáta Mária nővérrel 2020 őszén kezdtünk el a Punya projektről beszélgetni. Örömmel mesélt az elért eredményeikről, megvalósításokról, és kereste azokat a lehetőségeket, ahol az általuk generált szakmai tudás és tapasztalat továbbadható felnőtteknek (hitoktatóknak, felnőttképzőknek, roma pasztorációban dolgozóknak, és minden más érdeklődőnek).

Egyesületünk operatív munkacsoportja először a Pro Educatione felnőttképzési hálózatának őszi szakmai találkozójára hívta meg Beáta nővért és munkatársait. Ekkor egy rövidebb, képmeditációval összekötött előadásra volt lehetőség. 2021 elején azonban – egy pályázatnak köszönhetően - egy hosszabb időkeretben, közel 4 órás képzési napot tudtunk szervezni.

A 2021. február 24.-én zajlott továbbképzés fókuszában a Punya projektben elkészült anyagok közösségi felhasználásának lehetőségei álltak, több új/újszerű módszertani megközelítést is kínáltak a trénerek a képzés során. A projekt által előállított eszközök alkalmasak az online és offline térben zajló munkához is.

A projektismertető ezekkel a szavakkal hívogatta (és hívogatja továbbra is) a résztvevőket: „töltődni – fejlődni – továbblépni – továbbadni”. Egy olyan képzésről van szó, ahol egy időben lehet(ett) ismerkedni a témával, egymással, és a különböző módszerekkel, szakmai tudástárral.

Az online Zoom felületen zajlott képzésen 15 személy vett részt, többnyire hitoktatók, romákkal dolgozók, mentálhigiénés szakemberek a székelyföldi térségből és Partiumból. Munkatársunk a képzésről így vélekedett: „úgy gondolom, hogy e képzés, úgy lelkileg mint szakmailag megállja a helyét. Személy szerint hasznos tudással gazdagodtam, és ezt későbbiekben is hasznosítani tudom munkámban. Jó lehetőség volt újra megtapasztalni azt, hogy online térben is lehet minőségi képzést szervezni és tartani.”

Még egy hasonló képzési napot tervezünk 2021. március 10.-ére is. (A képzés ingyenes, a képzésen való részvétel azonban regisztrációhoz kötött. A helyek száma korlátozott. Regisztrálni 2021. március 5.-ig a következő e-mailcímen lehet: csobotszabolcs@proeducatione.ro. A zoom felületen zajló képzés elérhetőségi linkjét e-mailben küldjük a regisztrált személyeknek.)



Vissza

Fotógaléria - 4 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!