A negyedik képzési alkalmon, június 2-án Horváth István kolozsvári szociológus, egyetemi tanár tartott előadást a Migráció szociológiája címmel. Majd a romániai Jezsuita Menekültszolgálat munkatársa, Ambrosie Mengheris érkezett hozzánk Bukarestből. Megismerhettük a menekültszolgálat alapelveit és tevékenységeit. Az érdeklődők figyelmébe ajánljuk a szervezetweboldalát és Facebook-oldalát.
A képzés ezzel egyelőre véget ért. A csoport tagjai viszont megegyeztek a folytatásban. A résztvevők közül, akiknek lehetőségük van, további multiplikálási tevékenységet vállalnak, azaz továbbviszik az  itt tanultakat más célcsoportok fele. Ennek megvannak a szervezők által megszabott feltételei (szervezett esemény legyen, csakis a szolidaritás, az empátia nevében történjen az oktatás, kérjünk kis kérdőívben visszajelzést a résztvevőktől, fényképek készüljenek). Ugyanakkor a képzési anyagokból tananyag születik őszre. 
Támogatónk volt az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konfernciája, partnerünk és társszervezőnk az Erdélyi Háló Egyesület.


Vissza

Fotógaléria - 2 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!