Digitális műveltségről és internetbiztonságról szóló képzést tartunk szülőknek, nevelőknek és pedagógusoknak a magyarországi Safer Internet program szakértői, Dr. Baracsi Katalin és Sterner Zoltán közreműködésével november 12-én és 13-án Csíksomlyón a Jakab Antal Tanulmányi Házban.

Ugyanezen napokon délelőtt két iskolában, a csíkszeredai József Attila Általános Iskolában és a csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskolában, 4-4 gyerekcsoportnak tartanak játékos foglalkozásokat a témában ugyanezen szakemberek.

A délutáni (szülőknek, nevelőknek, pedagógusoknak) szóló program ajánlója:

A tréning során a résztvevők alap-és a mindennapokban használható ismereteket szereznek a digitális műveltség témakörében, középpontban az internetbiztonsági kérdésekkel. Képbe kerülünk a fiatalok által használt legnépszerűbb online kommunikációs csatornákkal (pl. Facebook, Youtube, Instagram) alkalmazásokkal (pl. Tik-tok, Snapchat), játékokkal (pl. Minecraft). Megismerkedünk olyan új fogalmakkal mint oversharing, cyberbullying, sexting, grooming, adathalászat, a Facebook depresszió, a lájkvadászat, fantomcsengés, kihívások, a Superman szindróma, FOMO, JOMO, FOBO, youtuber,  vlogger . Az általános iskola kezdetétől a középfokú tanulmányok végéig áttekintjük a korosztályos jellemzőket emberi, jogi és technikai oldalról. Szót ejtünk az esetekről és azok kezeléséről, a megelőzéséről. Megismerkedünk jó gyakorlatokkal (médiapedagógia, drámapedagógia, játékpedagógia ), szakirodalommal szülői, nagyszülői, tanári és szakemberi oldalról.

A képzés programja:

November 12.: Általános ismeretek, módszerek szülőknek, nevelőknek:

16.00 - 19.00: Strukturált foglalkozások két csoportban

19.00 - 20.00: Kötetlen beszélgetés, kérdések az előadókhozNovember 13.:  Iskolai környezetben használható módszerek, tananyagok, elsősorban pedagógusoknak

16.00 - 19.00: Strukturált foglalkozások két csoportban

19.00 - 20.00: Kötetlen beszélgetés, kérdések az előadókhoz
Helyszín: Jakab Antal Tanulmányi Ház

Résztvevők: mindkét napon 50 főSzervezők: a Pro Educatione Egyesület és a Spektrum Oktatási Központ

Támogatja a Magyar Kormány a Bethlen Gábor Alap keretében.

Vissza

Fotógaléria - 1 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!