A RURITAGE egy olyan európai projekt amely azt akarja demonstrálni, hogy a kulturális és természeti örökség milyen módon tud a rurális vidékek fenntartható fejlesztésének és versenyképességének mozgatórugója lenni. A projekt nemrég nyílt felhívást intézett a rurális vidékek helyi szereplői felé, hogy csatlakozzanak a projekthez, mint Role Model-ek(követendő példák).

A pályázó Role Model-ek a környezetükben alkalmazott jó gyakorlataik előterjesztésével tudnak jelentkezni. A jó gyakorlatnak azt kell bemutatnia, hogy a helyi közösség milyen módon támaszkodik a kulturális és természeti örökségére a vidék regenerálási folyamatában. A felhívásra, amely 2018 október 31-ig érvényes, az EU tagállamaiból származó, de nem EU tagországbeli rurális közösségek jelentkezését is várják.

A felhívás révén kiválasztott Role Model-eknek nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy fejlesszék jó gyakorlataikat más Role Model-ekkel és a RURITAGE szakemberekkel való tapasztalatcserék révén. A RURITAGE Role Model-ek jó gyakorlatainak széleskörű promóciója által a térség ismertsége szerte a világon növekedni fog.
További információk a RURITAGE projektről és arról, hogy hogyan lehetsz Role Model, az alábbi linken találhatóak: https://en.unesco.org/ruritage/call-role-model/

A
 RURITAGE projekt  az Európai Únió Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogramjában nyert támogatást.

Vissza

Fotógaléria - 1 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!