Az olaszországi Bolognai Egyetem által kezdeményezett “RURITAGE – Rural Regeneration through systemic heritage-led strategies” nevű vidékfejlesztési projekt az Európai Únió  Horizon 2020 kutatási és innovációs keretprogramjában nyert támogatást. 



A projekt központi paradigmája, hogy a vidéki térségekben a kulturális és természeti örökség az, amely a fenntartható fejlődés és versenyképesség motorja lehet. A 4 éves projektben 39 partner vesz részt, főként az Európai Únió országaiból, de van egy Dél-Amerikai partner is.

Azokból az országokból, ahol e téren rendkívüli jó gyakorlatok születtek, kiválasztottak 14 modell értékű gyakorlatot (Role Models), majd ezeket megpróbálják nemzetközi tudástranszfer segítségével gyakorlatba ültetni, olyan országokban, ahol szívesen vállalkoznak szereplők, hogy ezeket implementálják (Replicators, Európa-szerte 6 ország/szereplő vállalta)

6 innovációs területet nevez meg a projekt, amelyekről a jó gyakorlatok származnak: fenntartható helyi termék előállítás, reziliencia (vagy rugalmas ellenállási képesség), migráció, művészetek és fesztiválok, integrált tájkép menedzsment és zarándoklat. A Pro Educatione Egyesület ez utóbbi, a zarándoklat témában fog modellként, a replikátor szervezetek mentora és támogatójaként a tudástranszfer folyamatokban résztvenni. A tudástranszferen túl mindkét típusú szereplőnek (a modellek és replikátoroknak is) hasznára válik az az erőforrás ökoszisztéma (benne erőforrás atlasz, replikáció eszköztár, online platform, stb.), amelyet a projekt termel ki.


A projekt fejleményei az egyesület és a RURITAGE Facebook oldalán is követhetők.

Vissza

Fotógaléria - 2 fotó

Eseménytár

     
Institutio Pro Educationem Transilvaniensis (Pro Educatione) Egyesület
Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat
RO – 530203 Miercurea Ciuc, str. Szék nr. 147
Tel.: +40-266-372.126, Fax +40-266-372.145
Mobil: +40-722-388.651
office@proeducatione.ro
Iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!